FLASH SALEFLASH SALE
-20%
REGISTRACE a OBNOVENÍ na 1 rok
akce nelze kombinovat
24 Počet zbývajících slev

Nejlepší stockové nabídky akcií ze 150 zemí

Více než 100 000 spokojených uživatelů

Nabídky levnější až 90% výchozí ceny

Přímý kontakt na prodejce a velkoobchody

Co můžete udělat, aby snížit riziko koupí padělku?

Co můžete udělat, aby snížit riziko koupí padělku?

Padělané zboží je noční můrou obchodování. Nákup takových produktů je vždy spojen ze ztrátou peněz, občas také může znamenat další potíže a vázat se z nutností předložit vysvětlení patřičným úřadům. Dole najdete pár věcí, které můžete udělat pro snížení rizika nákupu padělaných výrobků.

Buďte nedůvěřiví vůči příliš nízkým cenám

Je-li cena značkového výrobku absurdně nízká, to s velkou mírou pravděpodobností výrobek nebude autentický. Je obtížné poukázat na nějaký cenový rozsah, nejlepší je prostě si zjistit maloobchodní ceny a následovně porovnat s několika velkoobchodními nabídkami na daný sortiment. Jestli cena v některé z nabídek bude podstatně nižší, a zároveň není pro cenu opodstatnění, třeba nutnost objednat opravdu velké množství, tehdy bude lepší jednat opatrně.

Řekněte si o předložení faktury

Nejčastěji bude předložena ve formě zvané "sanitized invoice", čili dokladu bez údajů obchodníka. Najdete ale základní informace o výrobku a zároveň si tímto způsobem potvrdíte, že Váš prodejce skutečně vlastní zboží, které nabízí.

Požádejte o certifikát autentičnosti produktu 

Některé značky certifikují své výrobky, díky čemu usnadňují prověření zda jsou pravé... a dělají obtížnějším jejích padělaní. Jestli nakupujete luxusní oblečení (např. Armani), anebo elektroniku (např. Xiaomi), to můžete počítat s tím, že prodejce potvrdí, že na zboží jsou certifikáty.

 

Výše uvedené činností pomohou Vám minimalizovat riziko nákupu padělaného zboží. Na závěr, berte na vědomí, že Merkandi neakceptuje prodej padělků. Proto pokud máte pochybností ohledně pravostí nějakého výrobku, nutně informujte o tom náš Zákaznický Servis.

Autor:
Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi je mezinárodní velkoobchodní platforma nabízející zboží z pravidelného prodeje a také zboží z konkurzních řízení, zlikvidovaných prodejen, nadnormativních skladových a výrobních zásob, vrátek od zákazníků, atd.

Předchozí záznam Další záznam
NEWSLETTER zdarma

Každý den informace o nových výrobcích a novinkách v servise Merkandi.