FLASH SALEFLASH SALE
-20%
REGISTRACE a OBNOVENÍ na 1 rok
akce nelze kombinovat
18 Počet zbývajících slev

Nejlepší stockové nabídky akcií ze 150 zemí

Více než 100 000 spokojených uživatelů

Nabídky levnější až 90% výchozí ceny

Přímý kontakt na prodejce a velkoobchody

Jak zajistit větší bezpečnost u velkoobchodních transakci?

Jak zajistit větší bezpečnost u velkoobchodních transakci?

Bezpečnost transakci je jednou z hlavních otázek, jaké vznikají když je řeč o velkoobchodě, vývozů a dovozů zboží. Očekávaní kupujících se ve většině případů podobá těm známým z B2C trhu – objednávka online, platba a čekání na zboží. Jakmile něco není v pořádku – nestarám se, poněvadž transakce jsou pojištěné platebními operátory 

Je ale třeba mít na vědomi, že velkoobchod je jiný. Průměrná hodnota transakci několika násobě přesahuje maloobchodní trh. Navíc, v sektoru B2B neplatí stejné zákony ochrany spotřebitelů, protože...spotřebitelé se neúčastní. Principem velkoobchodu není přece nákup pro vlastní potřeby, ale za účelem dalšího prodeje. 

Jak tedy dbát na bezpečnost u transakci?

Objednávaní vzorků

Pří nákupech od výrobce a distributora, převážně existuje možnost koupit si vzorky zboží. Není to velká investice, a pomůže ve vstupním ohodnocení kvality výrobku, a jeho potenciálu v dalším prodeji. Skutečně stoji za to se zeptat na tu možnost, zvláštně když máte v úmyslu nákup velkého množství.

Vlastní odběr a prohlídka zboží 

Velka část velkoobchodů B2B nadále probíhá tváří v tvař – vyplývá to hlavně ze zmíněných výše rozdílů ve srovnání z maloobchodem. Prohlídka výrobků ve skladě nebo vzorkovně prodejce dovolí se čásko vyhnout nedorozuměním a pochybnostem ohledně stavu a kvality zboží.

Akreditivy

Je to řešení doporučeno přede vším u zahraničního obchodu, dovozu. Transakce je zabezpečená přes banku-věřitele, která se stává smluvní stranou obchodu. Obvykle je to na základě stranami připravené smlouvy, která jasně určuje závazky kupujícího a prodávajícího. Dovozce deponuje v bance prostředky, a vývozce obdrží je pouze tehdy, když splní podmínky stanovené ve smlouvě. Tímto, akreditivy jistí obě strany transakce – dovozce pro případ problému ze zbožím a jeho dodávkou, a vývozce pro případ insolventního kupujícího.

 

Výše zmíněné způsoby pomohou výrazně zvýšit bezpečnost pro dovoz a vývoz a velkoobchodní prodej. Pří nejbližší transakci proto stojí za to oslovit prodávajícího, který z způsob spolupráce nabízí, a použit ho v praxi.

Autor:
Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi je mezinárodní velkoobchodní platforma nabízející zboží z pravidelného prodeje a také zboží z konkurzních řízení, zlikvidovaných prodejen, nadnormativních skladových a výrobních zásob, vrátek od zákazníků, atd.

Předchozí záznam Další záznam
NEWSLETTER zdarma

Každý den informace o nových výrobcích a novinkách v servise Merkandi.