FLASH SALEFLASH SALE
-20%
REGISTRACE a OBNOVENÍ na 1 rok
akce nelze kombinovat
19 Počet zbývajících slev

Nejlepší stockové nabídky akcií ze 150 zemí

Více než 100 000 spokojených uživatelů

Nabídky levnější až 90% výchozí ceny

Přímý kontakt na prodejce a velkoobchody

Cena za kus nebo za celkové množství?

Cena za kus nebo za celkové množství?

V případě některých nabídek - obzvláště stoků, zboží z rozprodeje majetku nebo nadnormativních zásob - částkou praxi jsou ceny uváděné za celý sortiment. Je to rozhodně jednodušší a rychlejší řešení - ostatně, když prodáváme zboží jako celek, nastavovat cenu za kus přeci nemá smysl, že ano? ;-)

Cena za kus umožní kupujícímu snadno odhad hodnoty zboží. 

Díky tomu kupující může mnohem lepé ocenit na kolik je nabídka atraktivní pro něj a přede vším jeho zákazníky. Však zboží zakoupené ve velkoobchodě je určeno k dalšímu prodeji na maloobchodním trhu, kde se právě uvádí jen ceny za kus

Cena za kus je atraktivnější.

Není tak jen proto, že se zda být nižší. Velkou roli hrají naše zvyky zakořeněné v každodenním životě, kde nejčastěji vystupujeme jako spotřebitelé, nehledě na to zda se živíme velkoobchodem.

Cena za kus je lepší pro porovnání.

Než se kupující rozhodne pro konkretní nabídku, zjišťuje různé zdroje. Proto nemá smysl tuto činnost nějak brzdit – i když cena je důležitá není přece jediným rozhodujícím faktorem pří koupí zboží. 

Kdy tedy používat celkovou cenu?

Tehdy, kdy je to poslední možnost :-). Kdy předmět nabídky je velice netypický (např. výrobní linky, celé sestavy strojů), tehdy uvedení ceny za celek je opodstatněné. V ostatních případech je lepší uvádět cenu za kus.

Autor:
Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi je mezinárodní velkoobchodní platforma nabízející zboží z pravidelného prodeje a také zboží z konkurzních řízení, zlikvidovaných prodejen, nadnormativních skladových a výrobních zásob, vrátek od zákazníků, atd.

Předchozí záznam Další záznam
NEWSLETTER zdarma

Každý den informace o nových výrobcích a novinkách v servise Merkandi.