FLASH SALEFLASH SALE
-20%
REGISTRACE a OBNOVENÍ na 1 rok
akce nelze kombinovat
17 Počet zbývajících slev

Nejlepší stockové nabídky akcií ze 150 zemí

Více než 100 000 spokojených uživatelů

Nabídky levnější až 90% výchozí ceny

Přímý kontakt na prodejce a velkoobchody

COVID-19: vliv na velkoobchod a tipy od Merkandi

COVID-19, také známý jako koronavirus, je v současnosti jedním z největších překvapení roku, přispívá k významnému poklesu zisků v mnoha společnostech a v některých průmyslových odvětvích dokonce k propouštění. Negativní účinky pandemie se podepisují na ekonomice. Jak epidemie COVID-19 ovlivnila celkovou velkoobchodní situaci?

Na internetu i v televizi je mnoho informační zmatků. Média soutěží v poskytování často odlišných informací. Zatímco samotný virus je smrtelně nebezpečný a neměl by být podceňován, uzavření skladů a problémy s dodávky jsou spíše výjimkou. Velkoobchod je stabilní a bez větších odchylek. Pokusíme se prezentovat celou situaci ve formě odpovědích na často kladené otázky.

 

Jak dnes vypadá velkoobchod?

Omezení uložená vládami většiny zemí světa a rozhodnutí některých společností mohou ovlivnit především dva základní aspekty:

Transport

V současné době probíhá přeprava beze změn. Přes omezení uložená různými zeměmi je mezinárodní doprava prováděna standardním způsobem. Jedinou nepříjemností může být prodloužení dodacích lhůt v důsledku hraničních kontrol, ale vztahují se pouze na malá zpoždění a nikoli na nemožnost dokončit objednávky. Není proto důvod se obávat mezinárodní nákladní dopravy.

Obchod

V mnoha zemích byla zavedena omezení pro různé oblasti obchodu a průmyslu. Nákupní centra, kavárny, obchody s oblečením a další podobné společnosti nefungují nebo fungují v omezeném provozu. Měli byste si s tím dělat starosti? Podle našeho názoru ne, protože se to týká jen několika průmyslových odvětví, zatímco zbytek funguje beze změny a některé obchodní oblastí dokonce zaznamenávají rekordníě vysoké tržby. Navíc jsme ve fázi zrušení některých uložených omezení, a proto jsme každý den blíž k návratu k normálu. Ve většině případů velkoobchodníci působí beze změn, ačkoli to samozřejmě do značné míry závisí na odvětví, ve kterém působí. Velkoobchody s oděvy mají méně objednávek kvůli uzavření obchodů, ale stále fungují. Proto není důvod se obávat.

Tým Merkandi a zákaznický servis

Tým Merkandi už od 5 let má vyvinuty systém práce z domova. Disponujeme potřebným vybavením, nástroji a znalostmi, díky kterým jsme schopni bez problémů poskytovat služby na nejvyšší úrovni. V současné situaci celý náš tým využívá home office a vzhledem k naší profesionalitě v tomto ohledu zůstává tato změna pro naše klienty prakticky nepostřehnutelná. Naše oddělení zákazníkých služeb funguje normálně od pondělí do pátku od 7:30 do 15:30 na všech dostupných kontaktních kanálech - Skype, telefon, live chat a e-mail. Tak můžete se na nás obrátit.

Je to vhodná doba pro investice?

V současné situaci se mnoho společností vzdává investic ze strachu před budoucnosti. To je částečně pochopitelné, protože není třeba skladovat zboží v uzavřeném obchodě. Přesto je čas investovat z několika důvodů:

  • Velkoobchod musí vždy reagovat předem. Pokud budou omezení v dané zemi odstraněna za měsíc, musí podnikatelé zboží objednat ještě dnes.
  • Zjistili jsme, že mnoho velkoobchodníků se rychle přizpůsobilo aktuáním změnám. Rozšířili svou nabídku o potřeby, jako jsou rukavice, masky, dezinfekční gely a další ochranné výrobky. Tím minimalizovali negativní dopady současné situace způsobené COVID-19 a někteří dokonce dosáhli rekordních prodejních výsledků.
  • Ačkoli byly některé stacionární obchody uzavřeny a lidé měli zakázáno opustit svůj domov, obchod a průmysl stále fungují. Počet online objednávek se výrazně zvýšil, což mnoha podnikatelům zajistilo kontinuitu a stabilitu jejich společností.

Jaké změny přináší pandemie pro velkoobchod?

V první řadě by měla být věnována pozornost změnám v přístupu lidí k současné situaci. Úspory budou důležitým pilířem pro rodiny a společnosti. To znamená, že i po zrušení všech omezení bude online nakupování i nadále nejoblíbenější. Podle našeho názoru je proto prodej online v současné době nejlepším směrem pro rozvoj velkoobchodních a maloobchodních společností.
Druhou důležitou změnou v společenském životě je přístup k hygieně, který se v současné situaci stal ještě důležitějším. Výrobky s tím spojené dosahují rekordního prodeje. Poptávka po pandemii poklesne, ale předpokládá se, že hygiena a osobní ochranné prostředky budou i nadále přitahovat velký zájem. Rozšíření sortimentu o tento typ produktů může mít velmi pozitivní účinky pro tržby. Je však třeba mít na paměti, že trh nimi bude brzy nasycen, a proto doporučujeme mírné a promyšlené investice.

Je to vhodná doba k otevření účtu na Merkandi?

Podle našeho názoru je to velmi vhodná doba, protože:

  • Účet Merkandi je platný 12 měsíců a Merkandi se zavazuje začít počítat jeho platnost od konce pandemie. Chcete-li prodloužit platnost svého účtu, kontaktujte nás.
  • Současná situace je vhodná doba pro nové investice. To platí jak pro hledání nových obchodních příležitostí, tak pro nákup zboží za nižší ceny. Současná situace je navíc přiznívá k vyjednávání o cenách.

Na závěr

Ačkoli se v některých zemích pandemie výrazně rozšířila, jsme ve fázi, kdy ji máme pod kontrolou. Vlády nabízejí financování, mnoho zemí již dosáhlo nebo dokonce dosáhlo vrcholu nemoci a uložená omezení jsou postupně rušena. Přestože celá situace jistě změní náš každodenní život, velkoobchod se nezmění. Proto i přes drobné nepříjemnosti většina velkoobchodníků a velkoobchodů funguje a bude fungovat beze změny. Proto vám doporučujeme nadále provádět transakce, hledat nové obchodní příležitosti a rozvíjet své velkoobchodní podnikání. Mezitím se vás pokusíme informovat o aktuální situaci v celém odvětví. Přejeme vám hodně zdraví, tým Merkandi.

 

Autor:
Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi je mezinárodní velkoobchodní platforma nabízející zboží z pravidelného prodeje a také zboží z konkurzních řízení, zlikvidovaných prodejen, nadnormativních skladových a výrobních zásob, vrátek od zákazníků, atd.

Předchozí záznam Další záznam
NEWSLETTER zdarma

Každý den informace o nových výrobcích a novinkách v servise Merkandi.