FLASH SALEFLASH SALE
-20%
REGISTRACE a OBNOVENÍ na 1 rok
akce nelze kombinovat
10 Počet zbývajících slev

Nejlepší stockové nabídky akcií ze 150 zemí

Více než 100 000 spokojených uživatelů

Nabídky levnější až 90% výchozí ceny

Přímý kontakt na prodejce a velkoobchody

DPH v sítí – aneb změny DPH pro obchodování online

DPH v sítí – aneb změny DPH pro obchodování online

Vždy se hodně probírají změny DPH pro online obchodování, které navrhuje Evropská komise. Tyto změny se většinou nejvíc týkat mikropodniků, tzv start-up´ů, malých a středních podniků, a také, co je velmi důležité jsou přínosem pro jejich zákazníky.

Vyúčtování DPH - základní změna má se vztahovat k vypořádání DPH - po zavedení změn bude podnikatel povinen provádět čtvrtletní zúčtování v konečné zemi svého mezinárodního obchodu, a ne jako doposud v každé ze zemí, kde byly transakce prováděny. Toto řešení má pomoci podnikatelům ušetřit peníze utracené na DPH v každé zemi jurisdikce, ale také ušetřit na manipulaci s daní mezinárodními asistenty. Dalším vylepšením bude online platforma připravená speciálně pro zpracování DPH. Důležité je, že platforma podporuje mateřský jazyk podnikatele.

Omezení podvodů v oblasti DPH - změny by měly také ošetřit podvody a zneužití DPH za zboží ze zemí mimo Evropskou unii v hodnotě pod 22 Euro. Toto řešení přispěje nejen ke správnému označení zahraničních zásilek a jejich hodnoty, ale také zajistí pohodlí nakupování pro zákazníky, kteří doposud zbytečně přepláceli pří nákupu zahraničního zboží zavedením dalších celních poplatků atd.

Zdanění psaného slova - návrh změn DPH zahrnuje také změny v zdanění psaného slova v elektronické podobě. Doposud byla nejnižší DPH účtována u papírových verzí knih a všech časopisů. Tato novelizace by snížila DPH u elektronických nosičů psaného slova, tj. Zvukových a elektronických knih. Taková situace by jistě potěšila nejen obchodníky s knihovnami, ale i mnoho „knihomolů“.

Obchod na území UK - navrhované změny mají ještě jeden důležitý aspekt. Pro podnikatele, kteří plánují provozovat online prodej ve Velké Británii, budou platit nová nařízení. Prvním je zrušení povinnosti pobývat na území Spojeného království v případě online obchodu a druhým je zahrnutí evropského práva o vypořádání a placení DPH ze služeb a zboží prodávaného v celé Evropské unii.

Autor:
Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi - Velkoobchodní Platforma B2B

Merkandi je mezinárodní velkoobchodní platforma nabízející zboží z pravidelného prodeje a také zboží z konkurzních řízení, zlikvidovaných prodejen, nadnormativních skladových a výrobních zásob, vrátek od zákazníků, atd.

Předchozí záznam Další záznam
NEWSLETTER zdarma

Každý den informace o nových výrobcích a novinkách v servise Merkandi.